Ahad

GIVEAWAY HUJUNG TAHUN BERSAMA DIANARASHID.COM


Dengan ini bermula lah giveaway hujung tahun dari dianarashid.com dan sudi2 kan lah untuk sertainya kerana ada banyak hadiah menarik yang boleh kawan-kawan menangi.Berikut adalah senarai hadiah :-
Dish Wash Concentrate x 1 pemenang
Herbal Blend® Multi-Purpose Cream x 2 pemenang
telekung lycra x 1 pemenang
topup RM10 X 3 pemenang
Fridge magnet London + keychain (1 pemenang)
Fridge magnet Malaysia + keychain (1 pemenang)
Topup RM10 x 1pemenang
Fridge magnet cameron highland x 4 pemenang
Shawl x 1 pemenang
Topup Rm10 x2
1 paket Mykoko rm39/500g x 1 pemenang
2 voucher KFC x 1 pemenang
baju muslimah x 2 pemenang
wang tunai rm50 x 1 pemenang
Home Binder 2014 x 1 pemenang
Syarat-syaratnya...:-
1- Buat satu entry bertajuk " GIVEAWAY HUJUNG TAHUN BERSAMA DIANARASHID.COM"
2- Like semua facebook page penaja(wajib ):-

3- Follow blog penaja( wajib) :-
Fiza , Dila , Yumida , Parihh ,Eurukaseven , CekguNorazimah ,Veesandi  , Nadiah , Ujie , YatiAdam , Fizah@susunatursioca
4- Follow Instagram penaja (jika  ada)
@cikgunorazimah , @syidah_eda93
5- Add google + :-
Junainah  ,  Yumida
6- Tinggalkan link entry anda di entry ini
jangan lupa letak kan link blog www.dianarashid.cm di bloglist anda supaya tak terlepas pandang apa2 update terkini.Tarikh tutup giveaway ini ialah pada 10-12-2014 .Pemenang dipilih melalui random.org .Keputusan akan diumukan sebelum 15-12-2014
Sekian..


xoxo
M

Thank You For Reading :) LIKE my post?

Giveaway Cuti Sekolah By JiwarOsak

Giveaway Cuti Sekolah by JiwarOsak.Com

Mari Sertai Giveaway Cuti Sekolah By JiwarOsak.Com


Hadiah Terkumpul
Cash : RM 390

Topup : RM 195

Barangan : Tudung Pashmina x 1, Shawl x 2, Novel Sanctuaria x 1, Tudung Aidijuma x 1, Bantal Handmade x 2


tarikh tutup : 19/11/2014

xoxo
M

Thank You For Reading :) LIKE my post?

SHORT GIVEAWAY BY EFFAFARHANA



tamat : 26/11/2014

klik banner untuk join

xoxo

M

Thank You For Reading :) LIKE my post?

Rabu

Segmen 2 Mini Power Bank Untuk Rakan Blogger Zamani Abe


tamat : belum pasti

Thank You For Reading :) LIKE my post?

Ahad

Thank Hazwan Hairy


akhirnya ada jugak hadiah yang dapat sepanjang mina join segmen untuk 2013.btw thank you blogger hazwan hairy sebab bagi kalendar 2014.

XOXO
M

Thank You For Reading :) LIKE my post?

Khamis

Topup Giveaway by Irah

Assalamualaikum
Topup Giveaway by Irah
Klik banner untuk join!!
Topup giveaway ini dianjurkan oleh Irah . Hadiah-hadiah disponsor oleh Puteri Wan Najihah , Aisyah , Dia Nadia , Maisarah Ibrahim , Eyka , Sharina , Anis Zahidi , Nur Mahirah , Ana Ahmad , Azyan Ramle , Ierah , Ryna . Sebanyak 14 topup yang bernilai RM70 kesemuanya dan pelbagai hadiah lain untuk dimenangi!! Jom join giveaway ini.
rangkaian : celcom
tamat : 30.1.14


Thank You For Reading :) LIKE my post?

New Giveaway By Sh.Amarina dan Amila

"New Giveaway By Sh.Amarina dan Amila"

JOM TERJAH : BEST SEO CONTEST FOR THIS YEAR! ==► CONTEST SEO ERIDY

GA ini bermula pada 27 Dec 2013 - 27 Jan 2014 dan tamat tepat jam 12 malam pada 27 Jan 2014. Pemenang akan diumumkan pada 30 Jan 2014. GA akan terbatal apabila tidak melebihi 50 peserta. Hadiah menarik menanti anda semua !! Jom join semua :)
Mencari 33 pemenang bertuah

Giveaway ini juga ditaja oleh Kpoplicious Online Shop dan D'Orchidcharm Shoppe.

Kpoplicious online 
menawarkan barangan kpop yang mempunyai harga yang berpatutan 
bersesuaian dengan para pembeli.Harga promosi jufa turut diberikan kepada pembeli.
Jom kita serbu rama-ramai kedai online ni

D'Orchidcharm Shoppe
menjual pakaian wanita dan muslimah.Pelbagai feed back telah diberikan para pelanggan kepada 
kedai ini.Kebijaksanaa dalam melayani pelanggan menyebabkan ramai pembeli wanita 
membeli di kedai ini.Jom wanita-wanita di luar sana kita terjah kedai ini .

Thank You For Reading :) LIKE my post?

Mini Calendar Giveaway by aienhermionie.com



http://www.aienhermionie.com/2013/12/mini-calendar-giveaway-by.html



jom join mini calendar giveaway ni.


tekan banner untuk join..








dianjurkan oleh


www.aienhermionie.com





dengan kerjasama


ana ahmad, fatin diana, mojat cerewet, 7teencollection,


 sharina elyana, hawasyazanalee, amanina nasuha
 






senarai hadiah.


sini



keputusan pemenang


akan diumunkan pada 3febuari2014





tamat 31.januari.2014




Thank You For Reading :) LIKE my post?

Selasa

Goodbye 2013 ! Welcome 2014 !

Selamat Tahun Baru!

lagi beberapa jam 2013 akan melabuhkan tirai.jom muhasabah diri kita atas apa yang kita dah lakukan sepanjang tahun 2013.Kalau kita ada bergaduh tu cepat la kita minta maaf dan memaafkan..kan dah nak tahun baru.so azam pon kena baru la kan? apa azam baru korang? azam lama korang dah tercapai ka?

bagi mina,tamatnya 2013 bermakna tamat sudah mina daripada digelar budak sekolah.Hah,baju sekolah pun tak tahu nak simpan kat mana.Korang ada idea? Tahun 2013 bagi mina ada tahun yang sangat sibuk dan ditambahkan lagi dengan perasa kehidupan yang ada pahit dan manisnya.Tahun 2013 banyak ajar mina erti kehidupan sebagai senior di asrama

kepada adik-adikku yang dah balik asrama selamat belajar elok-elok.sama ja tahun ni dengan tahun lepas bila terpaksa sambut new year di hostel. Ingat tau jangan masuk tandas pukul 11.59 kerana anda akan keluar tahun hadapan :D

tak tahu nak melalut apa.BTW thank you 2013 for coming in my life.Welcome 2014

p/s : jangan lupa Arianna Rose Jam 7 malam
 
XOXO
M

Thank You For Reading :) LIKE my post?

Sabtu

Ada apa dengan 13 Jam A380

Sem.Malaysia : RM 28.00
Sabah/Sarawak : RM 31.00

Hi korang,akhirnya hasrat mina dah tercapai.Punya lama mina tunggu nak dapat novel ni akhirnya di penghujung tahun dapat juga.Mina start nak beli novel ni masa bulan 8 lagi tapi mina sabarkan hati sebab nak SPM.Rasa memang tension gila bila cuti raya kawan mina cakap dia dah baca novel ni.seriusly memang frustateddddd gila.Mina cakap kat dia jangan cerita apa-apa kat mina unless kalau mina dah baca.Finally I’m done read all the novel at 4.40 a.m  after I got it from “pos laju” around 3 p.m.

Masa nak beli novel ni,memang kakak mina bangkang habis.Mina beli guna online dan mina kena buat payment di maybank.Mengamuk kakak mina bila nak kena keluar Alor Star or Jitra untuk bank in.Tapi mina tahan je la sebab novel ni mina nak dari bulan lapan lagi.Pernah juga try nak beli masa awal bulan 11 tapi piker-pikir balik waktu lagi  5 hari nak start SPM. Mina ambik novel tu dan letak balik lepas mengenangkan nak SPM.


Mina stalk blog sis Eve http://fairytalesfromevelyn.blogspot.co.uk . Info yang mina paling ingat waktu mina baca short story pasal 13 JAm A380 ni bila sis Eve tulis yang jatuhnya kerajaan Islam pada zaman Abassiyah disebabkan muzik.Julius Caesar kata mereka tidak berani menyerang umat Islam sehinggalah akidah Umat Islam berada pada tahap paling rendah. And it happen when they know about music.Waktu tahu pasal benda memang mina selalu bercerita dekat kawan-kawan.Dalam Buku teks Sejarah form 4 memang ada cakap pasal factor kejatuhan Abassiyah tapi tak secara mendalam.

Good job Sis Eve.Really amazing when she can elobrate a person who did not believe in God can reciting the shadah after he went for a Islamic programme.

“Lailahailallah,Muhammad Rasulullah…”  

“Kalimah ini,Syeikh katakan tadi yang akan membebaskan saya.Kalimah ini yang Syeikh katakana tadi membawa maksud,membebaskan diri daripada segala penguasaan kecuali kekuasaan Allah.Memegang kata-kata Allah semata-mata.Membasmi penindasan dan membebaskan diri daripada penindasan sama ada penindasan manusia,wang,pekerja,fesyen dan segala-galanya.Menjadikan Muhammad SAW sebagai contoh tauladan dalam kehidupan dan mengakui kerasulannya.Saya mahu menjadikan kalimah ini pegangan hidup saya.Saya naik saksi bahawa tiada Tuhan yang layak disembah melainkan Allah,dan Nabi Muhammad itu pesuruh Allah”  ~ Samuel~

Ni third novel yang mina baca banyak memaparkan unsur islamik.I love Fawwaz Husaini’s family because the y live in Islamic environment.A naughty Hana Sofea can change to be a good muslimah when she stay with  them.

Sedikit kecewa bila mina harapkan Hana akan kahwin dengan Fawwaz bukan Haydar.Maybe sebab sudah disogokkan dengan Fawwaz yang bertanggungjwab,tenang,alim and so on yang menyebabkan mina mengharapkan heronya adalah Haydar.Apa-apa pun kita kena kembali kepada Allah sebab jodoh,ajal maut dan rezeki semua dah ditentukan Allah.Walaupun kita cuba mengelak tetapkan tak akan Berjaya sebab Allah dah tentukan macam tu.Believe in Allah then we’ll know the miracle.

Tak mau panjang-panjang review pasal novel ni.ni sinopsis ringkas novel

13 jam di dalam penerbangan ke London menaiki MAS A380, takdir menemukan HANA SOFEA dan Syed HAYDAR, jejaka idamannya. Mencipta kenangan terindah di langit biru.
Mereka bergelar kekasih kayangan untuk empat jam, menari tango bersama, menjelajah seluruh pesawat bersama, merasai enaknya Caramel Latte bersama... Tapi tatkala MAS A380 mencecah lantai bumi,, segalanya pergi bagai wap di udara.
"Hana, thank you for last night... but i can't have cocaine all the time."- SYED HAYDAR

Melihatkan sendiri kemesraan SYED HAYDAR dan kekasih realitinya, si model jelita membangkitkan HANA SOFEA daripada mimpi indah.

Di kota London, A380 juga akhirnya menerbangkan HANA SOFEA kepada FAWWAZ HUSSAINI, jutawan kacukan Melayu-Inggeris-Arab. Tanpa sebarang sebab, Emmel, anak angkat Fawwaz menyangkakan Hana Sofea sebagai ibunya.

"My daughter likes you. If you're willing to let her call you mommy... i will pay you fifty buck per hour..."-FAWWAZ HUSSAINI

"Dapat hadiah tak?" -HANA SOFEA

"A pink Audi TT, is that okay?"-FAWWAZ HUSSAINI

"Saya nak Audi TT yang latest version aje. yang lain saya tak nak."-HANA SOFEA

Hadirnya HANA SOFEA menghiasi kehidupan mereka sekeluarga bagaikan indahnya bunga popi mekar, munculnya sang jutawan bermata ambar yang kuat pegangan agamanya itu dalam hidup Hana Sofea pula bagai menyedarkan HANA SOFEA tentang kasih sayang Tuhan. Dan saat semuanya bagaikan baru bermula, SYED HAYDAR datang menuntut sebuah cinta...

“Saya rindu awak, Hana… Jangan cakap awak dah kahwin dan budak ni anak tiri awak, Hana.”  SYED HAYDAR
Adakah  mimpi  akan  kekal  sebagai  mimpi  setelah  waktu  berlalu  dan  hari  berganti?





Selamat membaca :D

XOXO
M



Thank You For Reading :) LIKE my post?